Vincent van Amsterdam Foto ©Marco Borggreve

Vincent van Amsterdam
Foto ©Marco Borggreve

17 mei 2019, aanvang concert 20.15 u.
koffie/thee in de ‘garage-foyer’ beneden vanaf 19.45
Om teleurstelling te voorkomen is het raadzaam om vroegtijdig te reserveren via de knop ‘aanmelden’ hieronder.

Vincent van Amsterdam, die de Dutch Classical Talent Award won in 2016 speelt klassiek accordeon. Naast het Duo Verso, is ook hij nieuw in ons Pakhûs. Zijn repertoire past prima bij de muziek die wij in het Pakhûs brengen. Sofia Gubaidulina (*1931 ) is een van zijn favoriete componisten. Gubaidulina heeft 10 stukken geschreven voor klassiek accordeon. Vincent heeft voor de Dutch Talent Award competitie de Russische componist Maxim Shalygin gevraagd om een stuk voor hem te schrijven. Het is een fascinerend meditatief stuk geworden. Naast hedendaagse stukken heeft Vincent ook klassieke muziek zoals de French suite No. 5 van Bach in zijn repertoire. Vincent heeft al meerdere CD’s op zijn naam staan.
Zijn laatste CD ‘Red Dark and Blue’ is recent zeer positief beoordeeld in de Leeuwarder courant door Rudolf Nammensma. Het programma voor het Pakhûs is nog onder voorbehoud. De bedoeling is dat er een  voorpremière wordt gegeven van het nieuwe werk voor Vincent door de Nederlandse componist Christiaan Richter dat 20 minuten duurt. Het is echter nog niet zeker dat dit stuk op tijd klaar zal zijn. Christiaan heeft onder andere een prachtig stuk voor slagwerk solo geschreven dat Droplets heet en dat geïnspireerd is op het verschillende ritme van vallende regendruppels. Daarnaast is het de bedoeling dat er ook nieuwe stukken van twee andere componisten gespeeld zullen worden, van Berry van Berkum en van de componiste Heather Pinkham. Hieronder volgt het voorlopige programma.

Programma (voorlopig):

Sofia Gubaidulina (1931- ) De Profundis (1978)
Christiaan Richter (1990- ) nieuw werk
Berry van Berkum – nieuw werk
Martin Lohse (1971- ) Menuetto (2014)
Heather Pinkham nieuw werk
Luciano Berio (1925-2003) Sequenza XIII (Chanson) (1995-1996)
Toshio Hokosawa (1955-) Melodia (1979)

Meer informatie over Vincent van Amsterdam is te vinden op de website: http://www.vincentvanamsterdam.nl

Toegang 15 € (incl. koffie/thee vooraf en glaasje na), beneden 18 jaar € 8. Er zijn 35 plaatsen beschikbaar. Om teleurstelling te voorkomen is het goed u vroegtijdig aan te melden via de knop AANMELDEN hieronder. Uw reservering is pas compleet na ontvangst van uw betaling op bankrek. NL 66 ABNA 0447 0342 51 t.n.v. W.H. van  Riemsdijk o.v.v. Vincent van Amsterdam. Bent u onverhoopt verhinderd, dan moeten annuleringen uiterlijk 24 uur voor de aanvang van het concert/activiteit doorgegeven worden, anders moet helaas de toegangsprijs alsnog worden verrekend.
In het pand is een lift. Er is beperkt toegang voor rolstoelen en men kan gebruik maken van de aanwezige rolstoel.

Bezoekadres Pakhûs SOLO: Smelbrêge 9, 9051BH Stiens
Bus 60 of 154 vanuit Leeuwarden, Halte Langebuorren.
Parkeren in Stiens is gratis.

Data en tijden

  • 17 mei 2019
    • 20:15 – 21:15 (31 plaatsen beschikbaar)
Aanmelden