Overslaan en naar de inhoud gaan

Concert Dario Calderone

Datum: 02 juni 2024
Tijdstip: 11:00 uur
Locatie: Oranjerie van Buitenplaats Oranjestein

Tijdens het Oranjewoud Festival biedt Pakhûs SOLO een bijzonder concert op een bijzondere locatie. Voor het eerste SOLO-concert op het Oranjewoud Festival haalt onze bevlogen programmadirecteur Beate Loonstra bassist Dario Calderone naar Oranjewoud vanwege de ongelooflijke rijkdom aan klankkleuren die hij weet te ontsluiten aan zijn instrument.

We zijn verheugd in deze samenwerking met Oranjewoud Festival dit SOLO concert te kunnen bieden op onze eigen prachtige locatie Oranjestein. Ga met ons mee op deze “expedition”!

Programma:
Dario Calderone - Garoé (2023)
Stefano Scodanibbio - Voyage that Never Ends (1998)

Voyage that never ends

In het werk Voyage that Never Ends integreert componist en meesterbassist Scodanibbio een breed spectrum aan alternatieve speelwijzen die ontleend zijn aan andere instrumenten. Het 45 minuten durende werk wordt algemeen beschouwd als het meest interessante stuk ooit voor contrabas geschreven.  

Beate Loonstra: ‘Zelden heb ik zo veel verschillende klankkleuren gehoord uit één strijkinstrument als bij Voyage that Never Ends in de uitvoering van Dario Calderone. Scodanibbio heeft de compositie eigenhandig aan hem doorgegeven, het werk werd nooit uitgegeven. Calderone is daarmee een van de weinigen ter wereld die het kan uitvoeren. De tijdsspanne van 45 minuten is als een avontuurlijke reis die, zoals dat vaak gaat, voorbij vliegt.